15 nov 2011

PER A TOTS ELS MEMBRES DE L'ASSEMBLEA DE MOVIMENTS SOCIALS


Comp@nys:  Vos escric per informar-vos dels punts tractacts a la reunió d’ahir a Can Alcover, on hi assistírem na Maria Francisca i jo com a representants de l’AMS. Principalment el que parlàrem fou en referència a la mobilització de dissabte-12, encara que també es tractaren de manera ràpida algunes altres qüestions com:
- Valoració de la roda de premsa de dia 4 de novembre positiva. Sortí a la majoria dels mitjans televisius i de premsa escrita.  Com a nota negativa, la presència d’un polític a la roda de premsa.  Es parla de la incoveniència d’aquest fet, sobretot per estar en dies de campanya electoral i per com la Junta Electoral podria actuar en contra nostra.  El tema va més enllà i surt la qüestió dels partits polítics com a entitats observadores.  Jo mateixa faig l’observació que consensuàrem a la nostra passada reunió sobre que no ens semblava adequat que els partits polítics fossin presents ni com a entitats observadores ni a les reunions.  El tema quedà ajornat per ser tractat en profunditat en una propera reunió i aclarir-ho d’una vegada. Ara cal però està alerta i que no torni a passar!

- També dir-vos que en aquests moments ja som unes 40 les entitats que formam part del Consell de la Societat Civil de Mallorca (s’hi han afegit Drets Humans, Sindicat de periodistes, GREC, Federació d’Associacions de Veïns de Palma… i s’hi han adherit algunes altres).

Sobre la manifestació de dissabte, aquestes són les qüestions acordades de cara a l’organització:

1. Roda de premsa DIVENDRES-11 a les 11h a la Pça. Espanya. Es demana que les entitats hi aportin gent per visibilitzar que som molts i diversos.  Les persones que hi vagin hi haurien de ser a les 10’30h.  Els portaveus seran en Jaume (FAPA) i en Jaume Mateu (OCB).
També s’entrevistarà als portaveus divendres horabaixa a un programa de ràdio de La Ser que s’emetrà el dissabte dematí.

2. Llegirà el manifest a la manifestació Marisa Goñi.

3. El portaveu per a la premsa el dia de la manifestació serà en Jaume Mateu (OCB).  Es convocaran dues rodes de premsa: una a les 17’45h i s’altra en acabar la manifestació. També hi ha d’haver gent de les organitzacions acompanyant-lo.

4. Es necessiten persones per al Servei d’Ordre de la manifestació.  Cada organització hauria d’aportar a ser possible d’1 a 4 persones.  Aquestes queden convocades a les 17’30h davant els Gelats Italians de sa Pça. Espanya.  Allà se’ls donaran les instruccions pertinents i les armilles o braçals identificatius.  Es tracta d’ajudar a posar ordre en la marxa de la manifestació.

5. Es confeccionaran 150 pancartes iguales (les acaben d’enllestir el divendres a vespre a Can Alcover).  Dissabte les aniran a recollir (s’ha oferit el nostre company Juan Fernández amb la seva furgoneta) i ens les duran a la Pça. Espanya a partir de les 17h, on cada entitat podrà anar a recollir les seves (unes 3 per entitat).

6. Capçalera de la manifestació8 entitats duran la pancarta inicial i única (OCB, RTVMallorca, FAPA, Memoria Històrica, Consell Joventut, GOB, U.Pagesos i Sector Social).  A continuació anirà un representant de la resta d’entitats que conformen el CSCMa amb una pancarta cada un/a (totes iguales!).  Així tendrem la representació de les 40 entitats.  Per tant, cada entitat ha d’aportar una persona per dur aquesta pancarta de capçalera i aquestes persones queden convocades a les 17’30h davant l’estàtua del Rei En Jaume de la Pça. Espanya per a organitzar-se i repartir les pancartes.

Tot seguit anirà la resta de la gent amb les seves pancartes reivindicatives personals i col·lectives.  S’acorda que NO es duran banderoles pròpies de les organitzacions! (ni els sindicats ni cap altra).
Se’ns demana la màxima difusió d’aquesta convocatòria, aprofitant tots els mitjans: SMS, facebook, correu electrònic…

Maria Francisca: si trobes que m’he deixat alguna cosa afegiu-ho, per favor.
Guillem: podries reenviar aquest correu a la resta de la gent de l’AMS perquè jo no els tenc!

Dir-vos que jo ja m’he oferit personalment per estar dissabte a les 17h a la Pça. Espanya per ajudar a repartir les pancartes a les entitats.  Després puc oferir-me per estar en el Servei d’Ordre si és necessari.  Com a Entrepobles encara no sabem quantes persones serem però intentarem aportar algú més si ens és possible.
Salut, Ens veim dissabte!


No hay comentarios:

Publicar un comentario